JIJ MAAKT HET VERSCHIL

Jij bent niet alleen belangrijk in je functie,
maar ook als mens.

OPEN EN INFORMEEL

Je wordt onderdeel van een 
open en informeel team.

ONTWIKKEL JEZELF

Je krijgt de mogelijkheid jezelf 
te verbeteren en te ontwikkelen.

Onze geschiedenis

Rotovia Deventer B.V. is een onderdeel van Rotovia en ontwikkelt, verkoopt en produceert al meer dan 50 jaar vanuit Deventer. Wij zijn dé strategische partner voor innovatieve rotatie gegoten kunststofproducten die we ook in klant-opdracht ontwikkelen. Onze eigen producten zoals containers en silo’s worden gebruikt voor opslag en transport van onder andere chemicaliën. De betrokkenheid, samenwerking en doelgerichtheid van onze 75 medewerkers in Deventer maken bij ons het verschil.

Onze geschiedenis

De geschiedenis van onze eigen producten

Bekijk hier een stukje van de geschiedenis van onze eigen producten die bij Rotovia Deventer door de jaren heen geproduceerd zijn.

Onze geschiedenis
1960 – 1970

De mogelijkheden van de nieuwe technologie leidden al snel tot innovaties in het veilig verpakken van chemicaliën. Nieuwe producten werden geïntroduceerd: vaten, flessen, silo’s en tanks van polyethyleen vonden al snel hun weg naar de chemische industrie.

Onze geschiedenis
1970 – 1980

In 1970 introduceerden we een baanbrekende oplossing voor het transport van gevaarlijke chemicaliën: de Multibox IBC, een polyetheen container omhuld door een metalen frame.

Onze geschiedenis
1980 – 1990

Twintig jaar na de oprichting bundelden de bedrijven in Frankrijk, Duitsland, Nederland en het Verenigd Koninkrijk hun krachten en gingen verder als Bonar Plastics. Onze producten kwamen beschikbaar voor meerdere landen in West-Europa, wat de weg vrijmaakte voor nieuwe toepassingen.

1990 – 2000

Vooruitgang in materialen opende nieuwe mogelijkheden in productontwerp! Onze specialisten ontwikkelden volledig kunststof IBC’s in de jaren 90, ter vervanging van de stalen kooi.

2000 – 2010

Voortbouwend op de knowhow die is opgedaan met de volledig kunststof IBC’s, zijn we erin geslaagd de lat hoger te leggen met de introductie van de iCon. Deze volledig kunststof dubbelwandige IBC met ingebouwde lekbak voorkwam iedere vorm van lekkage. Bekroond met verschillende verpakkingsprijzen.

Onze producten
2010 – heden

De IBC van vandaag is de VARIBOX. Verkrijgbaar in verschillende versies, gebaseerd op de duurzaamheid en veiligheidsniveaus die zijn bepaald met de iCon IBC. Ontwikkeld voor 10 jaar intensief gebruik en uitgerust met een pallet van gerecycled materiaal, beantwoordt de VARIBOX aan de eisen voor een duurzame verpakking.

Je eigen geschiedenis bij ons schrijven?